Megbízhatóság a könyvelésben

Támogatások, pályázatok könyvvizsgálata: minden, ami lényeges a témáról

A különböző pályázatok, támogatások rendkívül lényeges szerepet töltenek be a vállalkozások, kisebb cégek előrelépésében. Az elnyert pénzösszegekkel lehetőségük van a vállalkozóknak fejleszteni a munkakörülményeket, javítani a hatékonyságot. Ezek mind hozzájárulnak a sikeres, jól jövedelmező vállalkozás kialakításához, aminek biztos pozíciója lehet a piacon.

Ahhoz, hogy az adott cég eredményesen tudjon pályázni, és jó esélyei is legyenek, komoly előkészületekre van szükség az anyagok összeállításához. Nem ritka, hogy különböző külsős szakembereket is be kell vonni ebbe a folyamatba, mert nélkülük óriási kockázatokat vállalnának a cégvezetők. Ilyenkor még könyvvizsgálat igénye is felmerülhet.

Miért kell könyvvizsgálat a támogatások, pályázatok esetében is?

A könyvvizsgálat több vállalkozás esetében is elengedhetetlen tényező a működéshez. A pályázatok, illetve támogatások könyvvizsgálata speciális terület, így mindenképp olyan szakemberek kellenek a folyamathoz, akiknek konkrétan ezzel kapcsolatban van kellő tapasztalatuk, naprakész információjuk.

Nagyon egyszerű a magyarázata annak, hogy miért van szükség könyvvizsgálatra még ilyenkor is. Mivel szigorú előírások vannak, enélkül nem lehet biztosítani, hogy a kedvezményezettek megfeleljenek a szabályoknak.

A pályázati pénzeket, támogatásokat többnyire közpénzből finanszírozzák meg, ezért az átláthatóság központi szerepet tölt be ezen a területen. Az átláthatóságot a könyvvizsgálaton keresztül lehet biztosítani, így pedig nem foghatnak gyanút a visszaéléseket illetően.

A könyvvizsgálat abban is tud segíteni, hogy időben kezelhetők és azonosíthatók legyenek azok a működési és pénzügyi kockázatok, amik esetleg hatással lehetnek a pályázati pénzek felhasználására, projekt eredményeire.

Mire készüljenek a pályázaton induló vállalkozók?

A pályázatok és támogatások könyvvizsgálata alapvetően egy nagyon összetett folyamat, amihez nagyon sok adatra, dokumentumra lesz szükség. Rendkívül gyakorlott szakemberekre kell bízni a feladatot, akik tisztában vannak a felelősségteljes pozíciójukkal, így ennek megfelelően is végzik a munkájukat.

Először is maga a folyamat egy előkészületi szakasszal indul, ami nem más, mint egy nagyon alapos információgyűjtési időszak. Ilyenkor a főkönyvi kivonatok, előző évi beszámolók, pénzügyi tervek és más egyéb kapcsolódó iratokat kell összegyűjteni, majd azokat elemezni.

Később majd el kell készülnie egy úgynevezett könyvvizsgáló jelentésnek is. Ebben részletesen ismertetik az ellenőrzést végző szakemberek az eredményeket, majd objektív véleményt ad a támogatások felhasználásának megfelelőségéről.

Mire kell figyelni a támogatások és pályázatok könyvvizsgálata során?

A vállalkozóknak is muszáj felkészülniük a könyvvizsgálatra, sok mindennel tisztában kell lenniük a cégüket illetően. Ezzel egyúttal a könyvvizsgálók munkáját is támogatják a későbbiekben.

A jogszabályi megfelelés nem kérdés ez esetben. Óriási segítséget ad olyan szakember, aki valóban naprakész a törvényeket illetően, így az aktualitásoknak megfelelően végzi a munkáját a folyamat során.

A dokumentációknak is precíznek kell lenniük azért, hogy a könyvvizsgálat eredményes és gördülékeny legyen.

Amennyiben segítségre lenne szüksége ezen a területen, keressen bennünket Budapesten a könyvvizsgálatért! Ügyfeleinknek teljeskörű szolgáltatásokat kínálunk, profi csapatunk maximálisan támogatja a céljai elérésében.

A könyvvizsgálat a 11. kerületben kedvező feltételek mellett érhető el. Ha kérdezni szeretne, vagy személyes találkozóhoz egyeztetne időpontot, vegye fel a kapcsolatot irodánkkal mihamarabb!

 

Cégadatok

Balance Kft

Bejegyezve 1990-ben
Cj.szám: 01-09-068180
Adószám: 10377064-2-43 

1113 Bp, Bocskai út 77-79. B ép. 1 em. 136
203-4405, 209-5568, 209-6448
balance@balancekft.hu

Kedvelje Facebook oldalunkat!

Kedvelje/kövesse facebook oldalunkat, hogy Önhöz is eljussanak munkaügyi és pénzügyi tanácsaink!

Ajánlatkérés

Lépjen könyvelőirodánkkal kapcsolatba közvetlenül az alábbi gombra kattintva, vagy fenti elérhetőségeinken!

Ügyfélkapu
Cégadatok

Balance Kft

Bejegyezve 1990-ben
Cj.szám: 01-09-068180
Adószám: 10377064-2-43 

1113 Bp, Bocskai út 77-79. B ép. 1 em. 136
203-4405, 209-5568, 209-6448
balance@balancekft.hu

Ajánlatkérés

Lépjen könyvelőirodánkkal kapcsolatba közvetlenül az alábbi gombra kattintva, vagy fenti elérhetőségeinken!

Ügyfélkapu
Balance logo
Minden jog fenntartva © 2022 Balance Kft.
1113
Budapest
Bocskai út 77-79. B ép. 1 em. 136


FEL