Megbízhatóság a könyvelésben

Munkaügy és bérszámfejtés: mi a különbség és kapcsolat?

A munkavállalók nem csupán a hivatástudat miatt végzik a feladataikat, hanem azért is, hogy megkapják a megélhetéshez szükséges bérüket is. Így tudják kifizetnie a számláikat, ellátni a bevásárlásaikat, és akár még a szórakozásra is van lehetőségük.

Ahhoz, hogy a dolgozók megkapják a fizetésüket a törvényeknek megfelelően, mindenképp szükség van a bérszámfejtők munkájára is. A szakembereknek rendkívül naprakésznek kell lenniük, hiszen a jövedelmeket a járulékok és adók figyelembevételével kell kiszámolniuk. Ezen kívül a szabadságokkal is a bérszámfejtők számolnak el, illetve kalkulálnak a bónuszokkal, és akár olyan területekről is információkat tudnak adni, mint a nyugdíjjárulék.

Ennek alapján lehet látni, hogy meglehetősen összetett munkakörről van szó, ahol a szakmai tájékozottság és naprakészség elengedhetetlen tényezők. Rengeteg minden múlik a bérszámfejtőkön, ezért a területen dolgozó szakemberek lelkiismeretesen, naprakészek, rendkívül tájékozottak, így pedig a vállalkozás fejlődését, stabil jövőjét is támogatják munkájukon keresztül.

Vannak olyanok, akik hajlamosak a munkaügyi résszel összekeverni a bérszámfejtést területét, ami azért kellemetlen, mert így bizonyos ügyek intézése is akadozva haladhat. Érdemes ismerni mindkét területet, így az emberek megérthetik az összefüggéseket, és véletlenül sem téveszthetik össze a két területet.

Mi a különbség a bérszámfejtés és a munkaügy között?

Munkaügy:

A munkaügyi területen elsősorban a munkaviszony jogi szabályozásával foglalkoznak a szakemberek. Ehhez kapcsolódnak többek között a felmondások, a betegszabadság, és a munkaszerződések is. A munkaügynek a fő célja az, hogy a dolgozók kötelezettségeik és jogaik érvényesülni tudjanak. Ezen a területen az a leglényegesebb, hogy a munkavállalók a törvényeknek megfelelően legyenek foglalkoztatva.

Bérszámfejtés:

Ezzel szemben a bérszámfejtésnél pénzügyi szempontok szerint foglalkoznak a dolgozók helyzetével. Az aktuális törvények ez esetben inkább a szakemberek munkáját befolyásolják, hiszen nekik kell tudniuk azt, hogy milyen előírások szerint kell adott esetben kiszámolni a dolgozó bérét.

Hogyan kapcsolódik mégis a két terület?

Akik véletlenül összekapcsolják a két területet, végül is nem tévednek, hiszen valóban van köztük összefonódás, ám nem mindegy milyen formában.

munkaszerződés megkötésénél a munkabérre vonatkozó feltételeket is fel kell tüntetniük a munkáltatóknak. A betegszabadság alatt kifizetett táppénz kiszámítása ugyancsak mindkét területet érinti.

Valamilyen szinten a munkaügy és a bérszámfejtés egymással folyamatosan kölcsönhatásban vannak. Például ez akkor nyilvánulhat meg, amikor egy új adótörvény megváltoztathatja a bérszámfejtés formáját, és akár egy nemrég bevezetett munkaügyi törvény is hatással lehet a bérek kiszámítására.

Mindkét esetben nagyon kell ismerni a törvényeket, és azokat megfelelően alkalmazni, így számos kényelmetlen eset meggátolható, vagy az, hogy a dolgozók elégedetlenek legyenek, ami akár felmondáshoz is vezethetne.

Budapesten a bérszámfejtéssel kapcsolatban állunk az ügyfelek rendelkezésére. A legkiválóbb, legfelkészültebb szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akiknek tudásuk roppant széles körű, így a minőségi végeredmény garantált.

A bérszámfejtés árakért cserébe gyors, minőségi szolgáltatást vehet igénybe. Hosszú távon számíthat ránk, megéri kiszervezni ezt a munkát, mert a precíz, szakszerű munka teljes embert követel meg.

Ha szeretne bővebb tájékoztatást kérni, forduljon hozzánk bizalommal a feltüntetett elérhetőségeinken!

Cégadatok

Balance Kft

Bejegyezve 1990-ben
Cj.szám: 01-09-068180
Adószám: 10377064-2-43 

1113 Bp, Bocskai út 77-79.
+36 30 813 8165
balance@balancekft.hu

Kedvelje Facebook oldalunkat!

Kedvelje/kövesse facebook oldalunkat, hogy Önhöz is eljussanak munkaügyi és pénzügyi tanácsaink!

Ajánlatkérés

Lépjen könyvelőirodánkkal kapcsolatba közvetlenül az alábbi gombra kattintva, vagy fenti elérhetőségeinken!

Ügyfélkapu
Cégadatok

Balance Kft

Bejegyezve 1990-ben
Cj.szám: 01-09-068180
Adószám: 10377064-2-43 

1113 Bp, Bocskai út 77-79.
+36 30 813 8165
balance@balancekft.hu

Ajánlatkérés

Lépjen könyvelőirodánkkal kapcsolatba közvetlenül az alábbi gombra kattintva, vagy fenti elérhetőségeinken!

Ügyfélkapu
Balance logo
Minden jog fenntartva © 2022 Balance Kft.
1113
Budapest
Bocskai út 77-79.


FEL