Megbízhatóság a könyvelésben

Könyvvizsgálat Budapesten: mire lehet számítani a folyamat során?

Könyvvizsgálat Budapesten: mire lehet számítani a folyamat során?

Szeretne átfogó képet kapni a könyvvizsgálatról? Most bővebb információkat adunk a folyamatról, és magáról a könyvvizsgálat céljáról is.

Könyvvizsgálat, amellyel kiszűrhetők időben a szabálytalanságok

Amikor a könyvvizsgálat szükségessége szóba kerül adott cégeknél, egyes vállalkozók igencsak kétségbeesnek ennek hallatán. Az esetek nagy részében annak tudható be ez a reakció, hogy több kényelmetlen történetet is lehet hallani erről a területről. Nem érdemes aggódni, stresszelni már előre, ugyanis a könyvvizsgálat igazából a cégek érdekeit szolgálja.

Nem célszerű adni a pletykákra, mások tapasztalataira, mert idegesen nem lehet együttműködni a könyvvizsgáló szakemberekkel. Erre tanácsos inkább külső segítségként tekinteni, amellyel időben kiszűrhetők a szabálytalanságok. Több példa is azt mutatja, hogy amely vállalkozásokban nem történik meg a könyvvizsgálat, úgy több problémával, szabályszegéssel is lehet találkozni, emiatt kockázatos az érintett cégek működtetése.

A könyvvizsgálók leegyszerűsítve nem mást ellenőriznek, mint a gazdálkodás helyességét. Megvizsgálják a könyvelő munkáját is azért, hogy az elszámolásoknál se legyen szabályszegés, ami esetleg súlyos büntetéseket is eredményezne.

A könyvvizsgáló nem üzleti szempontból ellenőrzi a vállalkozást

Vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy a könyvvizsgálók úgymond üzleti szempontból is beleavatkoznak a cég életébe, például megmondják, hogy az adott befektetés előnyös döntésnek számít-e?

A könyvvizsgálók kizárólag a saját szakterületükön maradva ellenőrzik a cégeket, tehát nem érdekük, és nem is céljuk üzleti véleményt nyilvánítani, tanácsokat adni. A szakemberek azt nézik, hogy az elszámolásokat a szabályoknak megfelelően készítik el a vállalkozások.

Olyan dolgokat ellenőrizhetnek például egy beruházással kapcsolatban, hogy az elszámolt számlák az ott zajló tevékenységgel összefüggésben vannak. A jó könyvvizsgáló precíz, pontos, rendkívül felkészült, aki hamar észreveszi az esetleges szabálytalanságokat. A vállalkozóknak tanácsos partnerként tekinteni a szakemberekre, hiszen egy ideális könyvvizsgálónak szintén fontos, hogy szaktudásával segítse a cégvezetőket.

A könyvvizsgálói jelentésről

Fontos még megemlíteni a könyvvizsgálói jelentést is a folyamat tisztázásakor. Az ellenőrzések végén a szakemberek készítenek egy jelentést, amit az éves összefoglalóval együtt mutatnak be. Ezekben a dokumentumokban szintén nem arról esik szó, hogy a vállalkozás mennyire sikeres, és fent tud-e maradni, hanem arról, hogy a szabályok be vannak-e tartva, és azok figyelembevételével történik az elszámolás.

Ebben a leírásban a szakemberek minden, a saját területüket érintő részletre kitérnek. Az alaposság ez esetben is nagyon fontos!

A könyvvizsgálatért Budapesten megéri hozzánk fordulni, hiszen cégünk a maximumot nyújtja ezen a területen is. Tisztában vagyunk a felelősségteljes pozíciónkkal, így ezt figyelembe véve végezzük a munkánkat. Felkészült, tapasztalt szakemberekből áll a csapatunk. Természetesen az aktualitásokról sem feledkezünk meg, mindig naprakészek vagyunk, így pedig valóban a legjobbat tudjuk nyújtani az ügyfeleknek.

A könyvvizsgálat árainkért cserébe egy igazán minőségi szolgáltatást vehet igénybe, ahol nem lehet panasz a munkánkra. Ha szükséges, szívesen adunk tanácsokat is ügyfeleinknek. Könyveléssel, bérszámfejtéssel is foglalkozunk, akár teljeskörű szolgáltatást is igénybe vehet.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat rólunk, tevékenységünkről. Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Cégadatok

Balance Kft

Bejegyezve 1990-ben
Cj.szám: 01-09-068180
Adószám: 10377064-2-43 

1113 Bp, Bocskai út 77-79. B ép. 1 em. 136
203-4405, 209-5568, 209-6448
balance@balancekft.hu

Kedvelje Facebook oldalunkat!

Kedvelje/kövesse facebook oldalunkat, hogy Önhöz is eljussanak munkaügyi és pénzügyi tanácsaink!

Ajánlatkérés

Lépjen könyvelőirodánkkal kapcsolatba közvetlenül az alábbi gombra kattintva, vagy fenti elérhetőségeinken!

Ügyfélkapu
Cégadatok

Balance Kft

Bejegyezve 1990-ben
Cj.szám: 01-09-068180
Adószám: 10377064-2-43 

1113 Bp, Bocskai út 77-79. B ép. 1 em. 136
203-4405, 209-5568, 209-6448
balance@balancekft.hu

Ajánlatkérés

Lépjen könyvelőirodánkkal kapcsolatba közvetlenül az alábbi gombra kattintva, vagy fenti elérhetőségeinken!

Ügyfélkapu
Balance logo
Minden jog fenntartva © 2022 Balance Kft.
1113
Budapest
Bocskai út 77-79. B ép. 1 em. 136


FEL