Megbízhatóság a könyvelésben

Könyvelés Budapesten: miért fontos, hogy kire bízza?

Könyvelés Budapesten, teljes körű szolgáltatás keretein belül. Csapatunkra minden pénzügyi kérdésben számíthat, így bérszámfejtésben és adótanácsadásban is.

Laikusként az ember azt hihetné, hogy mivel a könyvelés szigorú szabályok alapján történik, szinte mindegy, hogy melyik könyvelőre vagy könyvelőirodára bízza a feladatot, azonban ez nem teljesen így van. Jó tudni például, hogy nem mindegy, hogy az adott könyvelő mérlegképes-e vagy sem, hogy tagja-e a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának, hogy rendelkezik-e minőségirányítási rendszerrel, illetve felelősségbiztosítással. Az alábbiakban ezek jelentőségéről lesz szó bővebben.

Könyvelő vagy mérlegképes könyvelő: miben különböznek?

A könyvelő alapvető feladatai a következők:

A mérlegképes könyvelő munkája tehát sokrétűbb, nagyobb felelősséggel jár, és szoros együttműködést kíván a vállalkozással. Amikor a könyvelő megszerzi a mérlegképes minősítést, bekerül a Pénzügyminisztérium által vezetett nyilvántartásba, illetve kötelezővé válik számára az évenkénti továbbképzés elvégzése.

A felelősségbiztosítás kérdése

Jó tudni, hogy a törvény nem írja elő kötelezően a könyvelők felelősségbiztosítását, noha ennek megléte az ügyfél és a könyvelő érdeke is.

De mi is ez pontosan? Akármennyire is megbízható egy könyvelő - vagy bármilyen más szakembert is mondhatnánk itt - hibázhat. Elgépelhet valamit, véletlenül felcserélhet két számot, és ebből az ügyfelének komoly anyagi kára keletkezhet. A könyvelői felelősségbiztosítás ennek megtérítésére való, vagyis aki felelősségbiztosítással rendelkező könyvelővel dolgozik együtt, annak nem kell tartania véletlen hibák okozta károktól.

Minőségbiztosítás: a megbízhatóság alapja

Az ISO minőségirányítási rendszer bevezetése egy biztosíték arra az ügyfélnek, hogy az adott könyvelőiroda folyamatosan magas minőséget biztosít, megbízhatóan dolgozik és elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett.

Annak, aki felelősségteljesen szeretne könyvelőt választani, a fenti szempontokat érdemes figyelembe vennie. Cégünk éppen ezért kiváló választás, hiszen a mérlegképes könyvelők mellett együtt dolgozunk számos szakemberrel, mint például bérszámfejtők, okleveles közgazdászok, adószakértők, könyvvizsgálók, így minden pénzügyi kérdésben az adott téma szakértője áll ügyfeleink rendelkezésére.

Tagjai vagyunk a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának, ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszerrel, illetve felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Teljes körű szolgáltatásunk magában foglalja a könyvelést a 11. kerületben, a bérszámfejtést, a könyvvizsgálatot, illetve szükség esetén az adótanácsadásban is számíthat ránk.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal bővebb tájékoztatásért! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén, és minden elmerülő kérdésére válaszolnak.

Cégadatok

Balance Kft

Bejegyezve 1990-ben
Cj.szám: 01-09-068180
Adószám: 10377064-2-43 

1113 Bp, Bocskai út 77-79.
+36 30 813 8165
balance@balancekft.hu

Kedvelje Facebook oldalunkat!

Kedvelje/kövesse facebook oldalunkat, hogy Önhöz is eljussanak munkaügyi és pénzügyi tanácsaink!

Ajánlatkérés

Lépjen könyvelőirodánkkal kapcsolatba közvetlenül az alábbi gombra kattintva, vagy fenti elérhetőségeinken!

Ügyfélkapu
Cégadatok

Balance Kft

Bejegyezve 1990-ben
Cj.szám: 01-09-068180
Adószám: 10377064-2-43 

1113 Bp, Bocskai út 77-79.
+36 30 813 8165
balance@balancekft.hu

Ajánlatkérés

Lépjen könyvelőirodánkkal kapcsolatba közvetlenül az alábbi gombra kattintva, vagy fenti elérhetőségeinken!

Ügyfélkapu
Balance logo
Minden jog fenntartva © 2022 Balance Kft.
1113
Budapest
Bocskai út 77-79.


FEL