Megbízhatóság a könyvelésben

Hogyan válasszon szakembert a könyvvizsgálathoz?

Szeretné megtalálni az ideális szakembereket a könyvvizsgálathoz? Segítünk, hogy könnyebben tudjon helyes döntést hozni, állunk rendelkezésre!

Fontos tisztázni: kiknek kell a könyvvizsgálat?

A könyvvizsgálattal kapcsolatban több téves információ is terjedhet a vállalkozók körében. Már gyakran az is kérdéseket vet fel, hogy pontosan kiknek, mely cégek esetében elengedhetetlen a folyamat? Egyszerűen összefoglalva: minden olyan vállalkozásnak szükséges a könyvvizsgálat, amely kettős könyvvitelt vezet.

A számviteli törvénynek utánanézve láthatják az érdeklődők, hogy akkor is muszáj lefolytatni a könyvvizsgálatot, ha a mérlegforduló napján 10 millió forintot megközelítő, 60 napnál régebbi köztartozás is fennáll.

Ha az adott helyzetben a vállalkozók úgy ítélik meg, hogy szükség van könyvvizsgálatra, például azért, mert tulajdonosváltás vagy cégöröklés történt, önként is fel lehet keresni ehhez a megfelelő szakembereket. A legfontosabb, hogy sose tekintsenek a vállalkozók szükség rosszként, negatív dologként a könyvvizsgálatra, ugyanis ez óriási segítség. Ezáltal jóval egyértelműbb, átfogóbb képet lehet kapni a pénzügyi, számviteli helyzetről, így pedig könnyebb tervezni a cég jövőjét is. Nincsenek kellemetlen meglepetések, a vállalkozók tudni fogják, hogy mire számíthatnak, és mit kell lépniük annak érdekében, hogy a cég működése ne kerüljön veszélybe.

Hogyan találhatja meg az ideális szakembert a könyvvizsgálathoz?

Sokaknak rendkívül nehéz kiválasztani a megfelelő személyt a könyvvizsgálathoz, különösen azoknak, akiknek korábban nem volt teendőjük ezzel a területtel kapcsolatban. Szerencsére pár egyszerű szemponttal ki lehet szűrni az ideális szakembereket, így pedig a könyvvizsgálatot is könnyedén le lehet folytatni.

1. Nézzen utána a referenciáknak!

Sokaknak nincs túl sok kapacitásuk, így nem is fordítanak kellő figyelmet a könyvvizsgálók referenciáira, pedig ez rendkívül fontos része a megbízásnak. Ahhoz, hogy az ember megbizonyosodjon arról, hogy a szakembernek kellő ismerete, gyakorlata van a területen, elengedhetetlen, hogy utánajárjon a korábbi munkáknak.

Cégünknek fontos a tájékoztatás az érdeklődők felé, ezért a honlapunkon külön oldalon ismertetjük a referenciáinkat. Ezzel időt spórolunk meg, az ügyfelek már előzetesen képet kaphatnak rólunk, így már nem a korábbi munkákról, hanem az együttműködésről, megbízásról szólhat az első találkozás.

2. A megfelelő szakember tagja a Magyar Könyvvizsgálói Kamarának

Könyvvizsgálói tevékenységet kizárólag kamarai tagok végezhetnek. A bizonyításhoz többek között igazolvány is rendelkezésre áll, így az érdeklődők könnyen megbizonyosodhatnak arról, hogy a kiválasztott szakember valóban a megfelelő személy a munkára.

Könyvelőirodánk ebből a szempontból is megfelel az előírásoknak, társaságunk évek óta tagja a kamarának.

3. Szakmai felelősségbiztosítás

Sajnos hibák bárki munkájában, így a könyvvizsgálóéban is előfordulhatnak. Éppen ezért fontos, hogy a szakember rendelkezzen szakmai felelősségbiztosítással, így az ügyfelek nem kerülhetnek hátrányba.

Nekünk számít az, hogy hitelesek maradjunk, és egy problémás helyzetből a megbízóink jöjjenek ki jól, ezért nem kérdés, hogy mi is rendelkezünk felelősségbiztosítással, így emiatt is érdemes hozzánk fordulni a könyvvizsgálatért Budapesten.

Legyen Ön is az ügyfelünk, minden feltételnek megfelelünk, ráadásul még a könyvvizsgálat árakra is odafigyelünk, a munkát korrekt díjért cserébe vállaljuk.

Honlapunkon bővebb információkat is talál rólunk, szolgáltatásainkról. Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Cégadatok

Balance Kft

Bejegyezve 1990-ben
Cj.szám: 01-09-068180
Adószám: 10377064-2-43 

1113 Bp, Bocskai út 77-79. B ép. 1 em. 136
203-4405, 209-5568, 209-6448
balance@balancekft.hu

Kedvelje Facebook oldalunkat!

Kedvelje/kövesse facebook oldalunkat, hogy Önhöz is eljussanak munkaügyi és pénzügyi tanácsaink!

Ajánlatkérés

Lépjen könyvelőirodánkkal kapcsolatba közvetlenül az alábbi gombra kattintva, vagy fenti elérhetőségeinken!

Ügyfélkapu
Cégadatok

Balance Kft

Bejegyezve 1990-ben
Cj.szám: 01-09-068180
Adószám: 10377064-2-43 

1113 Bp, Bocskai út 77-79. B ép. 1 em. 136
203-4405, 209-5568, 209-6448
balance@balancekft.hu

Ajánlatkérés

Lépjen könyvelőirodánkkal kapcsolatba közvetlenül az alábbi gombra kattintva, vagy fenti elérhetőségeinken!

Ügyfélkapu
Balance logo
Minden jog fenntartva © 2022 Balance Kft.
1113
Budapest
Bocskai út 77-79. B ép. 1 em. 136


FEL